Savjeti za čišćenje kuće na prirodan način

Savjeti za čišćenje kuhinje
20 ožujka, 2018
7 savjeta profesionalaca za dobro čišćenje
4 svibnja, 2018

Savjeti za čišćenje kuće na prirodan način

Svaka domaćica je ponosna kada netko primijeti da je njena kuća, a pogotovo kuhinja u savršeno uredna. Iskusne domaćice znaju kako postići blistavo čisti dom, uz minimum truda, vremena i materijalna ulaganja. Vi niste jedna od njih? Ne brinite. Mi ćemo Vam pomoći da to postanete.

 1. Da biste skinuli boju sa pločica prilikom bojanja stana najbolje je koristiti ocat. Pločice će ponovo dobiti sjaj i savršenu čistoću.

2. Mrlje na kadi u kojoj se kupate možete skinuti mješavinom benzina i alkohola.

3. Kade i umivaonike možete najbolje očistiti blagim deterdžentom za vunu.

4. Ružne mrlje od čaja koje često ostaju na šalicama odlično ćete očistiti komadićem limuna na koji ste prethodno stavili sodu bikarbonu.

5. Ako cigarete držite u nekoj ladici drvo može poprimiti neprijatan miris. Zato u njoj uvijek držite kutiju sa baby puderom.

6. Najstariji način za uklanjanje hrđe sa slavina je da ih istrljate mekanom tkaninom natopljenom zagrijanim octom.

7. Neprijatan miris nekih sintetičkih tkanina izgubit će se ukoliko ih prije pranja držite u mlakoj vodi i dodate žličicu sode bikarbone te ostavite da odstoji otprilike sat vremena.

8. Tavu za prženje nije potrebno prati. Dovoljno je samo dobro obrisati papirnim salvetom. Međutim, ako je baš želite prati, istrljajte je uljem sa malo soli i sa malo zgužvanog papira.

9. Soda bikarbona pomaže pri skidanju masnoće i čišćenju zaprljanih pećnica.

10. Da bi vaše ribice u akvariju dobile ljepšu i sjajniju boju, uz uobičajenu hranu povremeno im u vodu ubacite komadić kuhanog špinata.

11. Prljavštinu između pločica možete ukloniti tako da svaku fugu posebno trljate komadićem vate umočene u amonijak. Ali, ako su fuge veoma crne upotrijebite alkohol.